Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Motor na výrobu elektřiny

Zdánlivá naivita názvu je spíš ochranným prvkem pro popis REZONANČNÍHO  PRINCIPU, který je motorem veškeré existence, ale je poznatelný až v době, kdy lidé vytvořili "hudební stupnici" - a uvědomili si souvislost mezi oktávou a vznikem NOVÉHO tónu (kvinty, označené trojicí písmen, vyjadřujících také hodnotu slunce pro vývoj člověka.
Trojice rezonancí ve vztahu "dvě ku jedné" umožňují střídáním těchto "dvojic v trojici" čerpat elektřinu ze silnějšího z motorů. Rezonance dvou elektrických motorů je základnou, teprve při zatížení dalším spotřebičem se aktivuje "přídavek elektřiny"...
 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Archiv 2012 - 2021 | 0 Komentářů:

Gödelův teorém, řešení v etnickém jazyce

Lidské jazyky se vyvíjely z emočních jazyků zvířat - rozvojem hlasivek a variability zvuků. Lidské symbolové poznávací a rozhodovací systémy (jazyky) umožňují posouvat  kvalitu života v souladu zvukových a zápisových jazyků. Zdrojem pro řešení je "obecná věta" v matematice a v hudbě.
Formulovat podobnou větu v etnickém jazyce vyžaduje vstup do dějin vzniku a možností ZVUKU. Biblický příběh naplnil svůj potenciál - a zdegeneroval. Nezbytnost nového příběhu je zřejmá. A kupodivu vychází z jedinečnosti naší mateřštiny, podmíněné vytvořením DIAKRITIKY (dvojicí Hus + Komenský) = emočních doplňků k latinským písmenům. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Základní texty | 0 Komentářů:

Nové paradigma, popis a schéma

Proces "vznikání a zanikání" mi nabídl po více než třiceti letech navrhnout řadu slov v trojici sloupců, kterým jsem se snažil popsat kostru existence. Schéma nového chápání vztahu mezi hmotným světem a lidským myšlením jsem ještě doplnil slovním výkladem v co nejstručnějším zápisu. 
Pro nový "jazyk pohybů" jsem použil barvy, od modré "klidové" přes zelenou přírodu k pohybu červené krve, ta spojuje vnímání s myšlením - a je obrazem VZTAHU v každé dvojici. 
 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Základní texty | 0 Komentářů:

Nalezené složky

schéma paradigmatu

Datum: 25. 12. 2021
Fotografií: 2
Složek: 0